Slovenské syry i klobásky chutili


Slovenské syry i klobásky chutili Akcia s názvom Spring párty predstavila zamestnancom NATO to najlepšie zo slovenskej, českej, maďarskej a poľskej kuchyne. Hosťovali ju Stále delegácie pri NATO združené vo Vyšegrádskej štvorke priamo v hlavnej budove Aliancie v Bruseli. Stoly plné pochúťok žiarili vo farbách krajín. V prednej časti boli postavené špeciálne info stánky s propagačnými letákmi každej krajiny a do celkovej uvoľnenej nálady hrala goralská hudba z Poľska. Slovenská sekcia voňala naozaj výborne, aj vďaka šikovným rukám kuchára Vladimíra Gasiora, ktorý sa postaral o prípravu väčšiny pochúťok. Slovensko sa tak mohlo pochváliť viac ako 300 vlastnoručne pripravenými bryndzovými pirohami. "Na slovenské akcie ich robím často. Chutia a sú naše", tvrdí rtm. Gasior. Rada sa stála hneď od začiatku aj na pečené klobásky s horčicou, ktoré sa minuli spolu s pivom ako prvé. Z teplých jedál sa ponúkala ešte aj domáca kapustnica, zo studených napríklad slovenské syry, domáce syrové rolády a bryndzové nátierky. Manželky profesionálnych vojakov sa postarali o prípravu väčšiny sladkých pochúťok. Pri každom stole sa horlivo vysvetľovalo, z čoho je každá pochúťka vyrobená. Od Poliakov chutilo pečené prasiatko, od Maďarov napríklad výborné punčové rezy či bohaté šunkové misy a Česi zaujali čapovaným českým pivom a vepřo-knedlo-zelom. Akcia bola pokračovaním neformálnych popracovných stretnutí, ktoré sú organizované členskými krajinami NATO priamo v reštauračných priestoroch veliteľstva NATO.

FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Dominika PÉTEROVÁ - Dátum: 30.04.2008
Čítanosť: 21359
Verzia pre tlač

Skočiť na menu