Preskocit navigáciu

Rozlúčka prezidentky s čestnou strážou


Rozlúčka prezidentky s čestnou strážou

V piatok 14. júna 2024 o 17:30 hod. sa prezidentka Zuzana ČAPUTOVÁ na zadnom nádvorí Grasalkovičovho paláca rozlúčila s príslušníkmi a zamestnancami Čestnej stráže prezidenta SR. Nástup bol otvorený Náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálmajorom Ladislavom DOVHUNOM.

Prezidentku Zuzanu ČAPUTOVÚ privítala fanfára v podaní trubačov Čestnej stráže prezidenta SR, po ktorom podal prezidentke hlásenie veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Andrej TVRDOŇ. Prezidentka vykonala prehliadku nastúpených jednotiek a poklonila sa zástave Slovenskej republiky. Odznela hymna Slovenskej republiky, po ktorej sa prezidentke SR prihovoril Náčelník Vojenskej kancelárie generálmajor Ladislav DOVHUN a na pamiatku jej daroval prezidentskú mincu. Veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Andrej TVRDOŇ v mene všetkých príslušníkov útvaru podaroval pani prezidentke publikáciu Čestnej stráže prezidenta SR, ktorá priam mapuje funkčné obdobie prezidentky Zuzany ČAPUTOVEJ a ako poďakovanie za podporu v dobročinných aktivitách Čestnej stráže prezidenta SR pridelil jej Znak Čestnej stráže prezidenta SR.

Prezidentka Zuzana ČAPUTOVÁ vo svojom príhovore poďakovala všetkým príslušníkom Čestnej stráže za spoľahlivé a kvalitné plnenie úloh počas celého funkčného obdobia. Poďakovala tiež za výbornú reprezentáciu jej úradu a Slovenskej republiky pri protokolárnych aktivitách a zaželala príslušníkom Čestnej stráže prezidenta SR veľa síl k plneniu ďalších úloh pod vedením nového prezidenta SR.

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR a pani prezidentka SR Zuzana ČAPUTOVÁ sa spoločne zvečnili na fotografii a po jej odchode špalierom definitívne opustila Grasalkovičovi palác za tónov jej obľúbenej piesne "Najkrajší kút v šírom svete", ktorú odohrala Vojenská hudba OS SR, Bratislava.


Rozlúčka prezidentky s čestnou strážou Rozlúčka prezidentky s čestnou strážou Rozlúčka prezidentky s čestnou strážou Rozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážouRozlúčka prezidentky s čestnou strážou

Autor: kpt. Mgr. Dagmara ŠTEPÁNKOVÁ , Foto: slob. Ondrej DUBNIČKA - Dátum: 14.06.2024
Čítanosť: 138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share