Detský tábor so "špeciálmi”


Detský tábor so      Tretí júlový týždeň od 15. do 19. júla 2024 počas školských prázdnin príslušníci žilinskej 51. výcvikovej základne (51. vz) zorganizovali pre deti profesionálnych vojakov denný detský tábor.
     Osem “špeciálov” zobralo na týždeň pod svoje krídla 20 detí, aby im pomohli zdokonaliť sa v plávaní, lezení, ale aj aby im priblížili dennú prácu profesionálneho vojaka. Prvé tri dni boli venované plávaniu, rôznym aktivitám a súťažiam na mestskom kúpalisku. Slnečné skaly boli skvelým miestom, kde sa deti naučili základy lezenia na skalách, viazanie uzlov a prípravu lezeckej výstroje. V tento deň sa k inštruktorom pridali aj rodičia a deň vyvrcholil stanovaním v Campe Slnečné skaly, kde si všetky deti s pomocou rodičov a inštruktorov postavili stany, pripravili večeru na ohni a porozprávali o svojich zážitkoch. Posledný deň inštruktori priblížili deťom prácu vojaka a pripravili aj statickú ukážku zbraní. Prekvapením na koniec bola jazda v terénnych štvorkolkách Polaris, čo u detí zožalo veľký úspech.
     Ďakujeme všetkým zúčastneným inštruktorom a rodičom, ktorí sa postarali o zážitky a príjemne prežitý týždeň našich detí.

Detský tábor so Detský tábor so Detský tábor so

Autor: príslušníčka 51. vz , Foto: príslušníčka 51. vz - Dátum: 30.08.2024
Čítanosť: 173
Verzia pre tlač

Skočiť na menu