Preskocit navigáciu

Vojenská polícia na kongrese predstaviteľov ECRAF


Vojenská polícia na kongrese predstaviteľov ECRAF

Príslušníci Vojenskej polície sa zúčastnili na kongrese  predstaviteľov  európskej komisie ECRAF (European Commission For Road Safety In The Armed Forces), ktorej členom je Vojenská polícia od  roku 2006. V komisii sú zastúpení odborníci z oblasti bezpečnosti premávky vojenských motorových vozidiel celkovo z 28 krajín.        

Kongres sa konal v termíne od 9. - 13. septembra 2024 v Stockholme  (Švédsko) za účasti 31 členov z 12 krajín. Za Slovenskú republiku sa rokovania zúčastnili  príslušníci Vojenskej polície mjr. Ing. Martin JAŠŠO a mjr. Ing. Štefan ONDER.

ECRAF je platformou pre výmenu informácií a prezentovanie štatistík dopravnej nehodovosti a vytvára odporúčania na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v rámci ozbrojených síl v Európe.

Na tohtoročnom kongrese boli prezentované skúsenosti v oblasti výcviku vodičov v špecifickom vojenskom prostredí pri riešení krízových situácií, jazdy v kolóne, dodržiavanie bezpečnostných prestávok. Taktiež boli prezentované spôsoby eliminovania  príčin dopravných nehôd v dôsledku únavy, vývoj aktívnych a pasívnych prvkov bezpečnosti vozidiel a použitie alternatívnych palív, pričom tieto poznatky sú využiteľné nielen pre Vojenskú políciu, ale aj pre rezort Ministerstva obrany SR. 



Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 08.10.2024
Čítanosť: 233
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share