Preskocit navigáciu

Konferencia „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“


Konferencia „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“

Dňa 9. októbra 2024 sa v priestoroch Hotela Devín v Bratislave uskutočnila konferencia na tému „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“. Uvedená konferencia sa konala pod záštitou zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučíka Ľubomíra Svobodu a za účasti príslušníkov Ministerstva obrany Slovenskej republiky, Ozbrojených síl Slovenskej republiky, zástupcov obranného priemyslu Slovenskej republiky, ako aj najvýznamnejších akademických inštitúcií.


Konferencia bola organizovaná ako pilotný projekt, ktorého snahou je vytvoriť priestor pre spoločnú diskusiu, podporiť spoluprácu a vývoj v rámci modernizačných projektov pri zavádzaní nových trendov a technológii v oblasti bezpilotných prostriedkov v súčinnosti
s civilným sektorom domáceho obranného priemyslu, ako aj možnosť výskumu pre akademickú pôdu na posilnenie operačných spôsobilostí Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Cieľom Ozbrojených síl Slovenskej republiky pri zavádzaní bezpilotných prostriedkov je zvýšiť efektívnosť a bezpečnosť vedenia vojenských operácií s minimalizáciou rizika ohrozenia života profesionálnych vojakov, ako aj efektívnejšieho využitia bojovej techniky.
Výsledkom konferencie bola výmena skúseností a poznatkov, identifikácia aktuálnych a budúcich potrieb Ozbrojených síl Slovenskej republiky v oblasti bezpilotných prostriedkov, prezentácia najnovších výskumných a technologických inovácií, ako aj nadviazanie spolupráce pre spoločné projekty.


Konferencia „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“ Konferencia „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“ Konferencia „Budúcnosť bezpilotných prostriedkov v OS SR“

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 11.10.2024
Čítanosť: 302
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share