Štábny nácvik NATO MNMPBAT


Štábny nácvik NATO MNMPBAT V dňoch 07. až 11. októbra 2024 sa v priestoroch Simulačného centra Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši uskutočnil štábny nácvik (Battle Staff Training) Mnohonárodného práporu Vojenských polícií - NATO MNMPBAT.

Príslušníci Vojenských polícií Slovenskej republiky, Poľskej republiky, Českej republiky, Chorvátska, Gruzínska a Maďarska si precvičili postupy plánovania vojenskej operácie prostredníctvom MDMP (Military Decision Making Process). Nácvik bol zameraný k príprave veliteľsko-štábneho cvičenia projektu NATO MNMPBAT, ktoré bude v roku 2025 hostiť Slovenská republika a  následného cvičenia SHARP LYNX 2025 s vyvedením vojsk v mesiaci október 2025 v Chorvátsku. Ciele pre danú aktivitu boli splnené na požadovanej úrovni, pričom príslušníci štábu a riadiaci cvičenia vytvorili podklad k úspešnej realizácii LIVEX cvičenia SHLX25 v Chorvátsku.

MNMPBAT (Multinational Military Police Battalion) zohráva dôležitú úlohu v rámci medzinárodnej spolupráce a zabezpečenia vojenských operácií a výcviky sú zamerané na rozvoj schopností a odborných zručnosti Vojenskej polície v situáciách, ktoré si vyžadujú vysokú úroveň spolupráce, ale aj dokážu zaručiť súdržnosť medzi členmi NATO, čo je kľúčové pre úspešnú realizáciu vojenských operácií v budúcnosti.


Štábny nácvik NATO MNMPBATŠtábny nácvik NATO MNMPBAT

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 15.10.2024
Čítanosť: 10620
Verzia pre tlač

Skočiť na menu