Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Organizácie


FIRST

FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams) spája rôzne bezpečnostné tímy z vládnych, súkromných a vzdelávacích organizácií. Prvým cieľom je posilniť spoluprácu a koordináciu pri prevencii vzniku bezpečnostných incidentov, podporiť rýchlu reakciu na bezpečnostné incidenty a podporovať zdieľanie informácií medzi členmi a komunitou ako takou.
https://www.first.org/ 

 

TF-CSIRT

TF-CSIRT je pracovná skupina, ktorá podporuje spoluprácu a koordináciu medzi CSIRT tímami v Európe a susedných regiónoch a zároveň spolupracuje s príslušnými organizáciami na celosvetovej úrovni.
Poskytuje fórum, na ktorom si môžu členovia CSIRT tímov vymieňať skúsenosti a poznatky v dôveryhodnom prostredí s cieľom zlepšiť spoluprácu a koordináciu. Udržiava systém registrácie a akreditácie CSIRT tímov, ako aj certifikačné štandardy služieb.
Pracovná skupina tiež vyvíja a poskytuje služby pre CSIRT tímy, podporuje používanie spoločných noriem a postupov na riešenie bezpečnostných incidentov a podľa potreby koordinuje spoločné iniciatívy.
https://tf-csirt.org/

 

International Telecomunication Union

Medzinárodná telekomunikačná únia (ITU) je špecializovaná agentúra OSN pre informačné a komunikačné technológie (IKT), ktorá podporuje inovácie v oblasti IKT. Členstvo v ITU má 193 štátov a takmer 800 subjektov zo súkromného sektora a akademickej obce.
https://www.itu.int/en/Pages/default.aspx

 

NATO (North Atlantic Treaty Organisation)

NATO je medzivládna organizácia krajín Európy a Severnej Ameriky, ktorej cieľom je chrániť slobodu a bezpečnosť svojich členov politickými a vojenskými prostriedkami. Je založená na spoločných hodnotách demokracie a ľudských práv. NATO vytvára fórum, na ktorom sa spoločne konzultujú problémy a prijímajú rozhodnutia k politickým a vojenským otázkam týkajúcich sa bezpečnosti.
https://www.nato.int/

Skočiť na menu