Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Vzdelávanie


Centrum výnimočnosti pre oblasť spoločnej kybernetickej obrany NATO

ccdcoe

Slovenská republika bola v roku 2008 jednou zo zakladajúcich členov Centra výnimočnosti pre oblasť spoločnej kybernetickej obrany NATO (NATO Cooperative Cyber Defence Center of Excellence) v Talline. Úlohou centra je posilniť spoluprácu v oblasti kybernetickej obrany NATO s cieľom budovať spôsobilosti a zlepšiť interoperabilitu Aliancie. Z členstva vyplýva možnosť účasti našej odbornej verejnosti na kurzoch určených pre špecialistov na počítačovú a sieťovú bezpečnosť, na ktorýc príprave sa podieľali aj príslušníci Ministerstva obrany Slovenskej republiky. Kurzy sú venované úzko špecializovaným témam akými sú napr. forenzná analýza, analýza škodlivého kódu, bezpečnosť kontrolných a riadiacich systémov, ale aj témam ako medzinárodné právo a obrana kritickej informačnej infraštruktúry.

Zoznam plánovaných školení je dostupný na webovej stránke centra https://ccdcoe.org/events.html spolu s anotáciou k danému kurzu a vstupnými požiadavkami na uchádzačov. Za účelom registrácie je potrebné vyplniť on-line formulár dostupný na webovej stránke centra a následne počkať na finálne potvrdenie účasti, ktoré bude doručené záujemcovi po uzávierke termínov na registráciu. V prípade otázok sa na nás neváhajte obrátiť prostredníctvom emailu training-svk@mosr.sk.



Kurzy NCIA v oblasti C4ISR

ccdcoe

Vojenské spravodajstvo je národným koordinátorom kurzov v oblasti C4ISR, ktoré organizuje NATO Communications and Information Agency (NCIA) prostredníctvom NCIA Education and Training Service Line (NCIA E&T SL) v nasledovných vzdelávacích inštitúciách:

  • NATO CIS School (NCISS), Latina Taliansko,
  • AirC2 Training Groups, Glons Belgicko,
  • SHAPE CIS Training Centre (SCTC), Mons Belgicko.

Aktuálny katalóg kurzov je dostupný na stránke: https://www.ncia.nato.int/training. Z dôvodu, že sa jedná o živý dokument, odporúčame pracovať výlučne s najnovšou verziou dokumentu.

Kurzy sú organizované formou:

  • „In-house“ – vo vzdelávacom inštitúte,
  • „On-site“ – v mieste žiadateľa, ak je to ekonomicky výhodnejšie, spravidla pri väčšom počte študentov alebo,
  • „On-line“ – prostredníctvom pripojenia na internet.

Na zabezpečenie efektívnej koordinácie kurzov je nevyhnutné plánovať kurzy za svoju organizačnú zložku na ďalšie obdobie podľa pokynov národného koordinátora (zvyčajne v období máj – júl na nasledujúci kalendárny rok) a následne doručiť žiadosť o zaradenie uchádzača do kurzu od riadiaceho funkcionára uchádzača v termíne 8 týždňov pred plánovaným začiatkom kurzu elektronicky na adresu národného koordinátora: training-svk@mosr.sk.

 

Žiadosť o zaradenie do kurzu nájdete na tu.

Organizátor kurzu môže zmeniť termín kurzu, prípadne zrušiť ubytovanie na ubytovni. V takomto prípade sú dotyční uchádzači vyrozumení emailom. Vzhľadom na možné zmeny ubytovania je nevyhnutné plánovať finančnú rezervu na ubytovanie v hoteli.

Bližšie informácie o kurzoch sú k dispozícii na webstránke NCIA E&T SL:
https://www.ncia.nato.int/Our-Work/Pages/Education-and-Training.aspx

Skočiť na menu