Preskocit navigáciu

Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín


Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín

Dňa 2. decembra 2010 zorganizoval Posádkový klub Trenčín v spolupráci s Divadelným súborom Hugo z Ilavy divadelné predstavenie pre príslušníkov vojenských útvarov a zariadení trenčianskej posádky z názvom Perinbaba.

Kultúrne popoludnie, ktoré otvoril zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič spolu s vedúcim Posádkového klubu Trenčín pánom Stanislavom Martinákom, si prišlo pozrieť veľké množstvo profesionálnych vojakov i rodinných príslušníkov. Všetkým sa rodinný, rozprávkový muzikál páčil a na záver účinkujúcich odmenili dlhotrvajúcim potleskom.

Muzikál pripravený divadelným súborom Hugo v spolupráci s folklórnymi súbormi Mladosť, Vršatec, Strážov, tanečným súborom ZUŠ Ilava a divadelným súborom Malá Múza zachytáva odvekú túžbu človeka po šťastí, porozumení a láske, snahu prekonať ťažkosti a zvíťaziť nad smrťou. Pranieruje chamtivosť a túžbu po rýchlom zbohatnutí. Príbeh rozprával o Jakubovi, ktorý svojou odvahou oklame i kmotru Zubatú. Pani Zima - Perinbaba riadiaca kolobeh sveta z dobrého srdca vychovala malého Jakubka, ktorý sa stal nesmrteľným a nič mu nechýba. Zasnene pozoroval svet ľudí a pred jeho očami vyrástla malá Alžbetka v krásnu slečnu. Jakub zatúžil stať sa obyčajným človekom a žiť so svojou láskou. Vydal sa na zem medzi ľudí hľadať svoje životné šťastie, ale musel sa popasovať so zlou macochou, jej dcérou Dorou a tiež so smrťou, ktorá po ňom stále pásla.


Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 2Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 2Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 2Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 2Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 3Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 3Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 3Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 3Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 4Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 4Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 4Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 4Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 5Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 5Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 5Divadelné predstavenie Perinbaba v posádke Trenčín 5

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 03.12.2010
Čítanosť: 19084
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share