Preskocit navigáciu

Zasadanie vojenskej posádky Trenčín


Zasadanie vojenskej posádky Trenčín

Vo štvrtok 16. decembra 2010 sa v priestoroch Veliteľstva Spoločnej logistickej podpornej skupiny v Trenčíne stretli predstavitelia trenčianskej vojenskej posádky na poslednom pracovnom stretnutí v tomto roku. Hlavnou témou rokovania bolo vyhodnotenie splnených úloh a predstavenie plánu činnosti posádkového veliteľstva na výcvikový rok 2011.

Veliteľ posádky Trenčín generálmajor Peter Vojtek hneď v úvode privítal a predstavil zástupcov vojenských útvarov a zariadení trenčianskej posádky, medzi ktorými nechýbal Zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad, Náčelník zdravotníckej služby MUDr. Milan Masaryk, Riaditeľ riaditeľstva vojenskej polície plukovník Jaroslav Hamár, vyšší vojenský prokurátor plukovník Radovan Maras, šéf Územnej vojenskej správy v Trenčíne Ing. Peter Palko a mnohí ďalší. Medzi pozvaných hostí, ktorí sa rokovania zúčastnili patrili Prednosta obvodného úradu v Trenčíne Ing. Pavol Čiernik, predseda Klubu vojenských veteránov plukovník v.v. Peter Forgách a predstaviteľ Klubu vojenských dôchodcov z Nového mesta nad Váhom plukovník v.v. Štefan Bumbál.

Po úvodnom bode rokovania, kde správca posádky podplukovník Roman Petrík vyhodnotil úlohy plnené v aktuálnom výcvikovom roku a prezentoval počet vojenských pohrebov zabezpečených posádkovým veliteľstvom, prezentoval ďalej hlavné úlohy a poslanie posádkového veliteľstva Trenčín. Následne boli predstavení jednotliví funkcionári posádkového veliteľstva, dislokácia velenia, bezpečnostná rada a vojenské útvary a zariadenia v posádke Trenčín. Hlavnou témou rokovania bolo predstavenie a schválenie plánu činnosti na výcvikový rok 2011 ako i predstavenie systému vyrozumenia v posádke Trenčín v prípade vzniku krízovej situácie z vonkajšieho zdroja. Pred záverečnou diskusiou predstavil veliteľ posádky nariadenie ministra obrany, ktoré hovorí okamžitom použití vojakov OS SR a nevyhnutnej logistickej podpore potrebnej na riešenie mimoriadnej udalosti na území Slovenskej republiky s cieľom vykonávať záchranné práce.

Na záver rokovania poďakoval veliteľ posádky Trenčín generálmajor Peter Vojtek všetkým zúčastneným za kvalitne odvedenú prácu a výborné reprezentovanie posádky Trenčín a pri príležitosti blížiacich sa Vianoc im poprial pevné zdravie a veľa úspechov do Nového roku.



Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 17.12.2010
Čítanosť: 21078
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share