Preskocit navigáciu

Chrbtica ozbrojených síl


Chrbtica ozbrojených síl

"Vzťah veliteľ – veliaci poddôstojník, postavenie a úloha veliaceho poddôstojníka" bol témou dvojdňovej medzinárodnej konferencie organizovanej v dňoch 25. a 26. februára 2008 veliteľstvom síl výcviku a podpory OS SR v spolupráci s Národnou gardou štátu Indiana v Kultúrnom a metodickom centre v Trenčíne.

 

Na konferencii za účasti hlavných funkcionárov ozbrojených síl s prednáškami vystúpili príslušníci národnej gardy amerického štátu Indiana brigádny generál Omar Tooley, brigádny generál Rick Clevenger, štábny nadrotmajster Darrell Newman a nadrotmajster  Patrick  Fromme. Hovorili o postavení a povinnostiach veliaceho poddôstojníka ale i o úlohách poddôstojníka v extrémnych bojových situáciách, kedy „preberá úlohu velenia v boji na posledných 100 metroch“.  „Veliaci poddôstojníci sú predĺženou rukou každého veliteľa a musia preberať úlohy, ktoré nevyžadujú priamy dohľad a prítomnosť veliteľov,“ zdôraznil na záver hlavný poddôstojník Ozbrojených síl Slovenskej republiky štábny nadrotmajster Richard Fabrícius. Zároveň dodal, že poddôstojnícka podporná štruktúra velenia má v ozbrojených silách USA dlhodobú tradíciu a vyslúžila si tak pomenovanie Chrbtica ozbrojených síl.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.02.2008
Čítanosť: 16731
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share